Ulubiony kiosk PRZEJRZYJ ONLINE I ZAMÓW CZERWCOWY NUMER Budujemy Dom PRZESYŁKA GRATIS >>

Przepisy

Ciasta i desery

Wielkanocne babeczki z białą czekoladą i bananami

Pyszne babeczki dla każdej babeczki :)

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki soli
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 banany
  • 1 jajko
  • biała i mleczna czekolada w tabliczce

W jednej misce mieszamy pokrojone w drobne kawałki banany, jajko i olej. W drugiej misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki, aż powstanie jednolita masa.

Następnie łączymy składniki z dwóch mis i dorzucamy pokruszoną czekoladę mleczną i białą.

Ciasto wlewamy do papierowych foremek i pieczemy babeczki w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Pycha!

Autor: agf

Pozostałe przepisy
Jajka po szkocku à la falafel

Kategoria: Przekąski

Chcesz zaskoczyć gości przy wielkanocnym stole? Przygotuj jajka po szkocku, czyli w... falafelu! Zobacz przepis!  Czytaj dalej
Jajka faszerowane - wersja klasyczna

Kategoria: Przekąski

Jajka faszerowane w skorupkach, z pieczarkami, koperkiem i szczypiorkiem to klasyka. Przekonaj się, jak je robi Grzegorz Łapanowski.  Czytaj dalej
Jajka faszerowane krewetkami

Kategoria: Przekąski

Prosty przepis na jajka w wykwintnym wydaniu.  Czytaj dalej
Pasztet z soczewicy

Kategoria: Przekąski

Genialny przepis Agnieszki Kręglickiej to nasz coroczny wielkanocny hit.  Czytaj dalej

3 numery gratis!

Subskrybuj nasz newsletter. Otrzymasz 3-miesięczną prenumeratę miesięcznika Czas na Wnętrze gratis!

newsletter
Do prania, gotowi... start!

Wiosenna aura sprawia, że coraz więcej osób dba o lepszą formę i więcej czasu spędza na świeżym powietrzu, np. biegając. ... czytaj dalej

Kokosowe babeczki z kurczaczkami Kokosowe babeczki z kurczaczkami

Te zabawne babeczki będą śliczną dekoracją wielkanocnego ... Czytaj dalej

Sałatka z kolorowymi jajkami Sałatka z kolorowymi jajkami

Na Wielkanoc tradycyjnie malujemy pisanki. My proponujemy zabarwić ... Czytaj dalej

Jajka po szkocku à la falafel Jajka po szkocku à la falafel

Chcesz zaskoczyć gości przy wielkanocnym stole? Przygotuj jajka ... Czytaj dalej

Żurek z kiełbasą i chrzanem Żurek z kiełbasą i chrzanem

Wielkanocna klasyka, tym razem z dodatkiem chrzanu.  Czytaj dalej

Styl rustykalny w starej willi Styl rustykalny w starej willi Tekst: Agata Górska;Zdjęcia: Monika Lewandowska;Stylizacja: Izabela Skorupka;
» Zobacz więcej
Szafki kuchenne - wybieramy kolor i wykończenie

Producenci wiedzą, jak sprostać przeróżnym gustom klientów. Proponują wykończenia, rozmiary i kolory szafek, jakie tylko możemy sobie wymarzyć. Znajdzie się coś dla wielbicieli ... czytaj dalej

 
Newsletter CzasnaWnetrze.pl
Zapisz się do naszego bezpłatnego newslettera i otrzymuj najświeższe informacje prosto na Twoją skrzynkę e-mailową.
3-miesięczna e-prenumerata GRATIS!
Zapisz się na bezpłatny newsletter CzasnaWnetrze.pl,
a dostaniesz prezent!
3 numery
"Czasu na Wnętrze" w wersji elektronicznej otrzymasz całkowicie za darmo.
Dlaczego warto się zapisać?
Najświeższe trendy w aranżacji wnętrz, nowości ze świata designu i rynku, praktyczne porady, jak mieszkać piękniej
i wygodniej, najciekawsze tematy z "Czasu na Wnętrze" oraz informacje o rabatach, promocjach i konkursach.
x
Zamknij okno
Newsletter
Zapisz się do naszego bezpłatnego newslettera i otrzymuj najświeższe
informacje prosto na Twoją skrzynkę e-mailową.
3-miesięczna e-prenumerata GRATIS!
Zapisz się na bezpłatny newsletter CzasnaWnetrze.pl, a dostaniesz prezent! 3 numery "Czasu na Wnętrze" w wersji elektronicznej otrzymasz całkowicie za darmo.
Dlaczego warto się zapisać?
- najświeższe trendy w aranżacji wnętrz;
- nowości ze świata designu i rynku;
- praktyczne porady, jak mieszkać piękniej
i wgodniej;
- najciekawsze tematy z "Czasu na Wnętrze" ;
- informacje o rabatach, promocjach
i konkursach.
Zapisz się do newslettera
Salon Czas na Wnętrze

Najaktywniejsi współkreatorzy
naszego magazynu i portalu - creme
de la creme miłośników stylowych
wnętrz - tworzą elitarny Salon CnW.



Wydanie tabletowe