Ulubiony kiosk LISTOPADOWE WYDANIE W SPRZEDAŻY! Budujemy Dom PRZEJRZYJ ONLINE >>

Przepisy

Czerwona soczewica z mlekiem kokosowym
Czerwona soczewica z mlekiem kokosowym
Kokos pomaga zachować równowagę flory bakteryjnej jelit dzięki tłuszczowi zwanemu kwasem laurynowym, który powstrzymuje rozwój wirusów i bakterii. Limonki są nie tylko bogate w witaminę C, lecz także pomagają w oczyszczaniu organizmu (zwłaszcza ich skórka).   Czytaj dalej

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa
Zawarte w czosnku olejki eteryczne działają jak antybiotyk, dlatego jest pomocny w zwalczaniu infekcji. Słodki ziemniak to łatwe w trawieniu źródło karotenoidów, które dostarczają organizmowi witaminę A.   Czytaj dalej

Kategoria: Zupy

Odżywczy bulion
Odżywczy bulion
Kości kurczaka są bogate w selen i cynk, które wspomagają budowę kości, a także wzmacniają włosy i paznokcie. Kolendra ma wysokie stężenie antyoksydantów, w tym kwercetyny, będącej naturalnym środkiem przeciwhistaminowym.   Czytaj dalej

Kategoria: Zupy

Zupa marchwiowo-imbirowa
Zupa marchwiowo-imbirowa
Marchew jest bogata w karotenoidy, które nasz organizm przekształca w witaminę A, niezbędną dla zdrowego układu oddechowego. Imbir zaś chroni i uzdrawia układ pokarmowy, łagodzi podrażnienia żołądkowe i mdłości.   Czytaj dalej

Kategoria: Zupy

Naleśniki dyniowe
Naleśniki dyniowe
Dynię zwykłą lub piżmową można o tej porze roku dostać praktycznie wszędzie. Cassie Best, redaktorka kulinarna, pokazuje, jak różnorodne może być ich zastosowanie – w daniach głównych, przystawkach lub wykwintnych deserach. Poniżej jedna z propozycji!   Czytaj dalej

Kategoria: Ciasta i desery

Placek dyniowy z kremem imbirowym
Placek dyniowy z kremem imbirowym
Podkręć klasyczny amerykański deser kremem imbirowym i posypką z pestek dyni.   Czytaj dalej

Kategoria: Ciasta i desery

Zapiekana dynia piżmowa
Zapiekana dynia piżmowa
Z wiśniami, pikantnymi nasionami i fetą. W tym przepisie przydadzą się mniejsze dynie (np. Akorn), które można pokroić w półksiężyce.   Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Zapiekanka z dynią piżmową,  musztardą i serem Gruyère
Zapiekanka z dynią piżmową, musztardą i serem Gruyère
Idealny dodatek do niedzielnej pieczeni. Podawaj zapiekankę z pieczonym kurczakiem lub kiełbaskami i miską sałaty.   Czytaj dalej

Kategoria: Zapiekanki

Kalarepka faszerowana mięsem
Kalarepka faszerowana mięsem
Smakowite połączenie warzyw i mięsa w ciekawej odsłonie. Wypróbujcie sami!   Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Faszerowane warzywa prowansalskie
Faszerowane warzywa prowansalskie
Mix warzyw nadziewanych mieloną wołowiną i doprawionych świeżymi ziołami to idealny pomysł na letni obiad.    Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Roladki z tilapii i cukinii
Roladki z tilapii i cukinii
Zapoznajcie się z przepisem na aromatyczne roladki z cukinią i tilapią. Doskonały pomysł na fit przekąskę!   Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Kotlety z cukinii w sezamie
Kotlety z cukinii w sezamie
Cukinia to warzywo uwielbiane szczególnie w sezonie letnim. Sposobów jej przyrządzenia jest całe mnóstwo. Dziś przedstawiamy nieco alternatywną odsłonę cukinii - kotlety warzywne w sezamie.    Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Roladki z bakłażanów i suszonych pomidorów
Roladki z bakłażanów i suszonych pomidorów
Roladki z bakłażanów to wyśmienity pomysł na lekką przekąskę na przyjęciu. Są smaczne, a zarazem zachęcają wyglądem. Poniżej prosty przepis jak je samodzielnie wykonać.   Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Bakłażany faszerowane z jajkiem
Bakłażany faszerowane z jajkiem
Bakłażany to idealne warzywa na szybki, lekki posiłek w środku lata. W połączeniu z jajkiem stworzą ciekawą propozycję na letnie popołudnie. Wypróbujcie sami!   Czytaj dalej

Kategoria: Warzywa

Tarta ze śliwkami i orzechami
Tarta ze śliwkami i orzechami
By nadać naszej tarcie wykwintności, dodać możemy do niej także bakalie. Tarta śliwkowo-orzechowa pięknie pachnie, a przy tym zachwyca intensywnym smakiem owoców i chrupkością orzechów. Sezon na śliwki zaczyna się w sierpniu i trwa aż do października, jednak zamiast nich wykorzystać możemy także inne owoce, np. brzoskwinie lub jabłka. Tak przygotowana tarta najlepiej smakuje serwowana na ciepło, w towarzystwie lodów, bitej śmietany albo polewy - karmelowej lub czekoladowej.   Czytaj dalej

Kategoria: Ciasta i desery

3 numery gratis!

Subskrybuj nasz newsletter. Otrzymasz 3-miesięczną prenumeratę miesięcznika Czas na Wnętrze gratis!

newsletter
Comfort Box Rejs - szuflady stworzone z myślą o kuchni

Szuflady w kuchni to rozwiązanie idealne. Pozwalają maksymalnie wykorzystać przestrzeń dolnych szafek ... czytaj dalej

Jak wybrać materac dla pary?

Podczas wyboru materaca dla pary, „elastyczność punktowa” to ważne pojęcie ... czytaj dalej

Czas na wnętrze
Mamy dla Ciebie prezent!
Zapisz się do bezpłatnego newslettera CzasnaWnetrze.pl i pobierz GRATIS 3 numery "Czasu na Wnętrze" w wersji elektronicznej.
W naszym newsletterze znajdziesz:
  • najświeższe trendy w aranżacji wnętrz,
  • nowości ze świata designu i rynku,
  • praktyczne porady, jak mieszkać piękniej i wgodniej,
  • najciekawsze tematy z "Czasu na Wnętrze",
  • informacje o rabatach, promocjach i konkursach.

Czas na wnętrze

Salon Czas na Wnętrze

Najaktywniejsi współkreatorzy
naszego magazynu i portalu - creme
de la creme miłośników stylowych
wnętrz - tworzą elitarny Salon CnW.



Wydanie tabletowe