Hiperblog

Risotto

Risotto wywodzi się z Włoch, ale zostało przejęte przez inne kuchnie. Jest proste, bardzo dobre i może stanowić podstawę do wielu kulinarnych wariacji.

Klasyczne risotto przyrządza się z ryżu gotowanego z bulionem, drobno siekaną cebulą i czosnkiem. Po przerzuceniu tej mieszanki na patelnię, dolewamy białe wytrawne wino, odparowujemy, dodając masło, zioła i sól.

Poznaj przepisy na risotto

Szampańskie risotto

Risotto cebulowe

Stek z halibuta z bakaliowym risotto

Zobacz też:

Nowy numer gratis!

Subskrybuj nasz newsletter. Otrzymasz najnowsze E-Wydanie miesięcznika Czas na Wnętrze gratis!

newsletter
Comfort Box Rejs - szuflady stworzone z myślą o kuchni

Szuflady w kuchni to rozwiązanie idealne. Pozwalają maksymalnie wykorzystać przestrzeń dolnych szafek ... czytaj dalej

Jak wybrać materac dla pary?

Podczas wyboru materaca dla pary, „elastyczność punktowa” to ważne pojęcie ... czytaj dalej

 
Czas na wnętrze
Mamy dla Ciebie prezent!
Zapisz się do bezpłatnego newslettera CzasnaWnetrze.pl i pobierz GRATIS najnowszy numer "Czasu na Wnętrze" w wersji elektronicznej.
W naszym newsletterze znajdziesz:
  • najświeższe trendy w aranżacji wnętrz,
  • nowości ze świata designu i rynku,
  • praktyczne porady, jak mieszkać piękniej i wgodniej,
  • najciekawsze tematy z "Czasu na Wnętrze",
  • informacje o rabatach, promocjach i konkursach.

Czas na wnętrze

Wydanie tabletowe