Przygotuj pyszne babeczki w zaledwie 40 minut! Z kremem czekoladowym i świeżymi owocami to idealna przekąska!

Czas przygotowania: 40 minut

12 sztuk. 

Składniki:

Na babeczki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g oleju rzepakowego 

Na krem:

  • 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
  • 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
  • 2 kostki gorzkiej czekolady 

Przygotowanie:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt, mieszamy. Łączymy z mąką i mieszamy łyżką do połączenia składników. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy.
  2. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.

Więcej informacji na: www.hochland.pl