Przygotuj orzechową kulkę serową w zaledwie godzinę. Składniki to kasza jaglana, ser kremowy Hochland Gouda i świeże zioła. Idealne na każdą okazję!

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: 18-20 kulek 

Składniki:

  • 150g kaszy jaglanej
  • Opakowanie sera kremowego Hochland Gouda
  • Szczypta pieprzu

Dodatki:

  • Prażony słonecznik
  • Szczypiorek drobny
  • Koperek

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną prażymy na patelni do uzyskania orzechowego aromatu, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Płuczemy. Zalewamy 350 ml wody i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Studzimy.
  2. Kaszę mieszamy z serkiem kremowym gouda, doprawiamy solą i pieprzem. Do 3 małych miseczek wsypujemy posiekany koperek, posiekany szczypiorek i słonecznik. 1/3 kulek obtaczamy w szczypiorku, 1/3 w słoneczniku, 1/3 w koperku. Przechowujemy w lodówce do podania.

Więcej informacji na: www.hochland.pl