Przygotuj wyjątkowy krem z cukinii i groszku w zaledwie 40 minut! To pyszne danie na 4 porcje, które zaskoczy Twoje podniebienie. Cebula, cukinia i groszek gotują się razem, a potem miesza się je z serkiem kremowym Hochland Z szynką. Na koniec dodaj chrupiący boczek, żytnie grzanki i orzechy włoskie. Smak i aromat tej potrawy zachwycą Cię!

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4 

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 duży ziemniak
  • 250 g groszku zielonego
  • Garść świeżego tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • Opakowanie sera kremowego Hochland Z szynką
  • 4 kromki chleba żytniego
  • 50 orzechów włoskich
  • 100 g boczku wędzonego
  • Tymianek do podania

Przygotowanie:

  1. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy tymianek i pokrojoną w półplasterki cukinię oraz groszek. Rumienimy, a następnie zalewamy wodą do poziomu warzyw. Gotujemy pod przykryciem 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek kremowy z szynką i miksujemy na gładki krem. Na patelni podsmażamy na chrupiąco boczek pokrojony w kostkę. Zdejmujemy boczek, zostawiając wytopiony tłuszcz.
  2. Kromki żytniego chleba kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu z boczku. Krem z cukinii i groszku podajemy z chrupiącymi żytnimi grzankami, boczkiem i posypujemy świeżym tymiankiem i posiekanymi orzechami włoskimi.

Więcej informacji na: www.hochland.pl