x
Drobne AGD - tym mianem określamy kuchenne sprzęty przenośne, takie jak tostery, kuchenki mikrofalowe czy roboty wieloczynościowe, które ułatwiają nam przygotowywanie posiłków, a także sprawiają, że...
Trudno sobie wyobrazić kucharza bez noża. Zanim cokolwiek trafi do rondla, musi być obrane, wyfiletowane, pokrojone, posiekane... Idealnego efektu nie da się osiągnąć jednym nożem. Potrzebny jest...
Obszary wielkiego chłodu są w kuchni bardzo istotne i wciąż się rozrastają - tu nie ma prawa dotrzeć globalne ocieplenie. To dzięki niskim temperaturom i odpowiednim urządzeniom mamy szansę jadać...
Wigilijny wieczór spędzamy przy stole, z ludźmi, którzy są nam bliscy. Dzielimy się opłatkiem, uwagą i czasem, którego brak nam na co dzień. A wszystko dzieje się przy suto zastawionym, odświętnie...
Jadalnia, zwana kiedyś pokojem stołowym, powoli odchodzi do lamusa. Stała się wraz z otwartymi kuchniami integralną częścią mieszkania.
Sos do sałatki czy mięsa, przetarta zupa warzywna, a nawet gęste ciasto, nie są straszne dla większości mikserów (zarówno stojących, jak i ręcznych), poradzą sobie z tym także blendery (kielichowe i...
O wygodzie użytkowania kuchni nie decydują wyłącznie meble. Oświetlenie gra tu bardzo ważną rolę.
Skandynawska, retro, nowoczesna, przypominająca laboratorium, czy może w stylu glamour? Stylów kuchennej zabudowy jest wiele. Nieważne, jakiego dokonacie wyboru, ważne by była wygodna.
Współczesne kuchnie powstają ze znacznie większej liczby elementów, niż bywało to w czasach, gdy trzeba było upchnąć jakoś szafki o czterech typowych szerokościach 45, 60, 80 i 90 cm.
Trwałość kuchennej zabudowy w dużej mierze zależy od materiałów. Zdarzają się wciąż szafki budowane z drewna.
...
35