Ergonomia w kuchni to wygoda i funkcjonalność oraz duża oszczędność czasu. Mniej chaosu, więcej planu i wszystko, czego potrzebujesz zawsze pod ręką.

Według zasad ergonomii w kuchni, kuchenne prace powinny ułożyć się w tzw. trójkąt roboczy, a najważniejsze sprzęty, jak kuchenka, lodówka czy zlewozmywak tworzą wierzchołki tego trójkąta.

Projektując kuchnię, należy pamiętać o pięciu najważniejszych strefach: zapasów, przechowywania, zmywania, przygotowywania i gotowania. Odpowiednio zaplanowane strefy są podstawą przyjemnego, szybkiego
i wygodnego gotowania.

Myślę, że warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, które pojawiły się w tym roku na polskim rynku. Naszą nowością jest wkład do szuflady głębokiej, który pozwala uprawiać młode jadalne kiełki roślin o wielu smakach. Własna uprawa w Twojej kuchni - z nami to możliwe! Oprócz ergonomii ważna jest też jakość sprzętów AGD, które montujemy w naszych kuchniach. Dlaczego? Bo mają nam posłużyć na długi czas. Dlatego my stawiamy na najlepsze i sprawdzone marki.

Na polskim rynku pojawiła się nowa linia piekarników do zabudowy marki Bosch, która pozwala odkryć smażenie przy użyciu gorącego powietrza i dzięki funkcji Air Fry przygotować zdrowe, pyszne i chrupiące chipsy ze świeżych warzyw.