Gotuj szybko i smacznie! Przygotuj pyszne pankejki czekoladowe z malinami i orzechami. Wszystko załatwisz w 20 minut! Spróbuj teraz.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 3
Składniki:
- 150 g mąki owsianej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 150 ml napoju roślinnego orzechowego
- 30 ml oleju rzepakowego + do posmarowania patelni
Dodatkowo:
- Opakowanie twarogowego serka czekoladowego Hochland Kanapkowy
- 100 g malin
- 100 g orzechów włoskich
- Garść mięty
Przygotowanie:
- Mąkę, cukier, proszek i sodę oczyszczoną mieszamy w misce. Jajka roztrzepujemy, dodajemy napój roślinny i olej. Mieszamy z suchymi składnikami.
- Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem i smażymy placuszki o średnicy około 7 cm, po 2-3 minuty z każdej strony.
- Na talerzu układamy placuszek, na wierzch rozsmarowujemy serek czekoladowy Hochland, układamy kolejny placuszki znowu rozsmarowujemy serek. Postępujemy tak do czasu, kiedy piramidka będzie się składała z 5 pankejków. Na ostatni placuszek rozsmarowujemy serek i układamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami. Ozdabiamy miętą.
Więcej informacji na: www.hochland.pl