Gotuj szybko i smacznie! Przygotuj pyszne pankejki czekoladowe z malinami i orzechami. Wszystko załatwisz w 20 minut! Spróbuj teraz.

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 3 

Składniki:

  • 150 g mąki owsianej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 150 ml napoju roślinnego orzechowego
  • 30 ml oleju rzepakowego + do posmarowania patelni

Dodatkowo:

  • Opakowanie twarogowego serka czekoladowego Hochland Kanapkowy
  • 100 g malin
  • 100 g orzechów włoskich
  • Garść mięty 

Przygotowanie:

  1. Mąkę, cukier, proszek i sodę oczyszczoną mieszamy w misce. Jajka roztrzepujemy, dodajemy napój roślinny i olej. Mieszamy z suchymi składnikami.
  2. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem i smażymy placuszki o średnicy około 7 cm, po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Na talerzu układamy placuszek, na wierzch rozsmarowujemy serek czekoladowy Hochland, układamy kolejny placuszki znowu rozsmarowujemy serek. Postępujemy tak do czasu, kiedy piramidka będzie się składała z 5 pankejków. Na ostatni placuszek rozsmarowujemy serek i układamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami. Ozdabiamy miętą. 

Więcej informacji na: www.hochland.pl