Przygotuj pyszne babeczki w zaledwie 40 minut! Z kremem czekoladowym i świeżymi owocami to idealna przekąska!
Czas przygotowania: 40 minut
12 sztuk.
Składniki:
Na babeczki:
- 250 g mąki pszennej
- 80 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 g jogurtu naturalnego
- 50 g oleju rzepakowego
Na krem:
- 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
- 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
- 2 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt, mieszamy. Łączymy z mąką i mieszamy łyżką do połączenia składników. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy.
- Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.
Więcej informacji na: www.hochland.pl