Szybkie i pyszne babeczki z kremem czekoladowym i owocami - idealne na każdą okazję! Przygotowanie zajmie Ci tylko 40 minut. Sprawdź przepis na deser, który zachwyci wszystkich!
Czas przygotowania: 40 minut
12 sztuk.
Składniki:
Na babeczki:
- 250 g mąki pszennej
 - 80 g cukru trzcinowego
 - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
 - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 2 jajka
 - 150 g jogurtu naturalnego
 - 50 g oleju rzepakowego
 
Na krem:
- 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
 - 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
 - 2 kostki gorzkiej czekolady
 
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt, mieszamy. Łączymy z mąką i mieszamy łyżką do połączenia składników. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Studzimy.
Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.