Soczyste jeżyny, słodka brzoskwinia i cynamonowy aromat w delikatnym cieście - ten deser najlepiej smakuje na ciepło, podany z lodami.

SKŁADNIKI:

  • 250 g świeżych jeżyn
  • 1 brzoskwinia
  • 80 g miękkiego masła
  • 125 g cukru pudru
  • 180 g mąki tortowej
  • 12 g proszku do pieczenia
  • 125 ml mleka
  • 1 cukier cynamonowy
  • szczypta soli
  • olej w sprayu do spryskania naczynia do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Spryskaj naczynie do zapiekania GrandCHEF olejem do form do pieczenia i oprósz mąką krupczatką. Odstaw na bok. W misce ubij masło z cukrem, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i stopniowo dodawaj mleko, ubijając wszystko razem. Rozłóż ciasto w przygotowanym naczyniu, ułóż jeżyny i pokrojoną brzoskwinię na wierzchu, posyp cukrem cynamonowym i upiecz. Piecz na złoty kolor przez około 30 minut.

Wskazówka: Podawaj na ciepło z lodami waniliowymi lub jeżynowymi.