Chociaż ich wzornictwo niewiele zmieniło się od 180 lat, stylowe kuchnie Falcon to wciąż ideał dla tysięcy pań domu i zawodowych kucharzy. Zobacz, czym wyróżnia się najnowszy model Elise 110.

Znakiem rozpoznawczym kuchni Falcon jest stylowy design, wzorowany na piecach z angielskiej wsi. Jednak sekret ich sukcesu tkwi w  połączeniu tradycyjnego, angielskiego wzornictwa sięgającego początków XIX wieku z rozwiązaniami technologicznymi na miarę XXI wieku. Kuchenki te bez reszty podbiły serca i kuchnie Brytyjczyków, a od ponad pół wieku zachwyciła się nimi cała Europa. Na Falconach gotują m.in. kucharz królowej Elżbiety II - Nick Nairn, gotował szef kuchni Orient Expressu a nawet George Clooney.

- Wokół kuchni Falcon powstał cały lifestyle. Stworzone zostały one z myślą o ludziach, którzy uwielbiają gotować, często urządzają przyjęcia w domu, prowadzą restauracje. Jednocześnie cenią sobie tradycyjne, ale również nowoczesne wzornictwo, czerpiące z historii designu brytyjskiego - wyjaśnia Natalia Niemiec z firmy Falcon Polska.

Wśród dostępnych w Polsce modeli stylowych kuchni Falcon pojawił się niedawno Elise 110. Oczywiście w najmodniejszych w tym sezonie kolorach (bo kuchnie Falcon zmieniają kolory co roku) - stal nierdzewna, czekoladowy, czerwony, błękitny, lśniący czarny, biały, kremowy i pomarańczowy. Kuchnia z 6-palnikową płytą gazową ma 2 piekarniki elektryczne: lewy wielofunkcyjny oraz prawy z termoobiegiem.

Kuchnia Falcon Elise 110 - parametry

  • wielofunkcyjny piekarnik oferuje m.in. termoobieg, rozmrażanie, konwekcję, osobne górne i dolne grzanie,
  • grill elektryczny,
  • 6 palników o różnej mocy (w tym palnik WOK, nakładka pod WOK),
  • ruszt żeliwny,
  • handyrack - mini półka do przywieszenia na drzwiach piekarnika,
  • chromowe wykończenie.

źródło i zdjęcia: Falcon Polska