Kuchnia ponad czasem - patelnia do naleśników marki Valdinox
Nad kolekcją naczyń kuchennych Valdinox pracowali najlepsi projektanci, potrafiący zamknąć koncepcję estetyki kulinarnej w konkretnym kształcie. W ten sposób udało się połączyć namacalne piękno z pełną funkcjonalnością. Zaprojektowanie kolekcji, która jest praktyczna, atrakcyjna dla zmysłów wzroku i dotyku, a przy tym przyjazna dla portfela, wymagało zastosowania odpowiednich technologii. Naczynia kuchenne Valdinox wykonane zostały metodą odlewania pod ciśnieniem (die-cast), co pozwoliło zadbać o to, aby wszystkie produkty były solidne i bezpieczne dla użytkowników, także w perspektywie wieloletniej eksploatacji. W rezultacie stworzono przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością.
Naczynia die-cast są doskonałe do smażenia, duszenia i gotowania, gwarantują wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów.
Patelnia do naleśników 25 cm z linii Valdinox nie poddaje się próbie czasu. O jej trwałości i praktyczności decydują:
- odpowiednio grube ścianki - patelnia szybko się nagrzewa i długo trzyma ciepło;
- oszczędność czasu, energii i pieniędzy;
- równomierne rozchodzenie się ciepła - zapobiega deformacji dna;
- odporność na wysokie temperatury i wstrząs termiczny;
- wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick), która skutecznie zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwia utrzymanie patelni w czystości (należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie uszkodzić powłoki nieprzywieralnej);
- odpowiednio wyprofilowany kształt patelni umożliwia smażenie naleśników o idealnej wielkości i formie; przystosowane do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także na indukcyjnych.