Przedstawiamy wyjątkowy przepis na wielkanocne zajączki, które zachwycą nie tylko wyglądem, ale i smakiem dzięki orzeźwiającej polewie z herbatki TEEKANNE "Italian Lemon". Przygotowane z ciasta francuskiego, te słodkie wypieki są idealnym dodatkiem do świątecznego stołu, łącząc tradycję z nowoczesną nutą cytrynową.

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • Foremka do ciastek w kształcie zajączka
  • Cukier puder
  • 100 ml herbatki „Italian Lemon”

Przygotowanie:

  1. Z ciasta francuskiego, przy pomocy foremki, wykrój kształt zajączka.
  2. Upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia.
  3. Zaparz herbatkę i pozwól jej również ostygnąć.
  4. Herbatkę wymieszaj z cukrem pudrem, aby uzyskać odpowiednią konsystencję, i udekoruj zajączki wielkanocne cytrynową polewą.
  5. Chwyć za zajączka i rozkoszuj się jego słodyczą!

Więcej informacji na: www.teekanne.pl