Innowacja zaczyna się tam, gdzie design spotyka się z technologią. Lodówkę kupujemy raz na kilka lat, warto więc, by oferowała takie rozwiązania, które wpłyną na jakość przechowywania produktów spożywczych.

Po pierwsze zwracajmy uwagę na zastosowane systemy chłodzenia, które nie powodują przemrożenia i przesuszenia produktów i które zapewniają równomierną temperaturę w całej lodówce. Tu warto wymienić system Hybrid Cooling, który łatwo rozpoznać po metalowej konstrukcji tylnego panelu, schładzanego do około 0 st. C, który całą swoją powierzchnią oddaje niską temperaturę do wnętrza chłodziarki, jednocześnie chroniąc produkty przed bezpośrednim nawiewem z wentylatora. 

Kolejny punkt to łatwe utrzymanie czystości wewnątrz lodówki. Tu prawdziwym game changerem jest technologia Plasmacluster, wykorzystywana także w oczyszczaczach powietrza Sharp. Unieszkodliwia ona wirusy unoszące się w powietrzu oraz zatrzymuje rozwój pleśni. Jeśli ktoś wątpi, czy jest to godny uwagi element wyposażenia, zachęcam, by się zastanowić, jaką drogę przebywają produkty, zanim trafią do naszej lodówki, i czy na pewno są one wolne od drobnoustrojów, jeśli ich nie myjemy, np. butelka mleka, soku czy słoik dżemu.

Nie zapominajmy też o elementach, których nie widać na pierwszy rzut oka, jak na przykład kompresor inwerterowy w technologii J-Tech, który wspiera przydatne tryby chłodzenia i mrożenia, a także jest energooszczędny i zapewnia cichą pracę lodówki.

Miłym dodatkiem będzie automatyczna kostkarka do lodu, która nie tylko zwiększa funkcjonalność urządzenia, ale również podkreśla jego nowoczesny charakter.