Dzisiejsza kuchnia to przemyślany system logistyczny, którego celem jest maksymalne skrócenie czasu poświęcanego na obowiązki. Główna zasada to ergonomia i porządek. Kuchnia, w której wszystko ma swoje dedykowane miejsce, oszczędza nasz najcenniejszy zasób – czas.

Nowoczesne systemy organizacji przestrzeni wspierają nas w tym na kilka sposobów. Po pierwsze, systemy z pełnym wysuwem – szuflady, cargo, czy systemy narożne – to rewolucja w dostępie, wysuwają one całą zawartość szafek w zasięg ręki. Koniec z nurkowaniem!

Po drugie, o ile szuflady są standardem, o  tyle ich wewnętrzne organizery i wkłady to ich serce. Dzielą przestrzeń na strefy, co eliminuje bałagan i wprowadza intuicyjny porządek.

Po trzecie, systemy typu cargo lub TANDEM zmieniają pojedynczą szafkę w doskonale zorganizowaną spiżarnię, pozwalając zgromadzić zapasy w jednym miejscu. Podczas gotowania taka szafa może pozostać wysunięta, minimalizując nasz ruch.

Ta lepsza widoczność oznacza także mniejsze marnotrawstwo żywności, ponieważ od razu zauważamy produkty z krótkim terminem ważności. Ponadto modułowość systemów pozwala na przewieszanie koszy,  łatwe dostosowanie wnętrza do zmieniających się potrzeb, a łatwo zmywalne materiały ułatwiają utrzymanie higieny. Podsumowując, profesjonalnie wyposażona kuchnia staje się naszym cichym asystentem, który porządkuje przestrzeń i oszczędza energię, dając nam więcej radości z bycia w sercu domu.

Cargo DISPENSA PEKA ułatwia gotowanie – wszystkie produkty są pod ręką, a wysuwane półki zapewniają pełen wgląd i szybki dostęp do zapasów, bez szukania w głębi szafki. PEKA