Pyszny smak, kremowa konsystencja, najwyższej jakości mleko i naturalne dodatki - sery Hochland towarzyszą nam już od 3 dekad! Firma Hochland w tym roku świętuje 30-lecie obecności w Polsce. Po sery Hochland najczęściej sięgamy na kanapki, ale doskonale sprawdzają się także jako składnik sosu czy zupy oraz jako dodatek do dań wytrawnych i na słodko. Wszystkie sery marki Hochland mają nowe atrakcyjne opakowania, które pozwalają jeszcze łatwiej odnaleźć je na sklepowej półce!

Składniki:

  • bagietka wiejska
  • pęczek zielonych szparagów
  • sól
  • Ser kremowy w plastrach Gouda Hochland

Sos:

  • 4 żółtka
  • łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 130 g masła
  • 2 trójkąty sera kremowego Ser Kremowy Kwartett Hochland w krążku

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić na kromki, ciąć po przekątnej, aby miały większą powierzchnię. Podpiec w piekarniku do zrumienienia. Szparagi oczyścić i wrzucić do osolonego wrzątku, zdjąć od razu z ognia, przykryć i odstawić na ok. 5-10 minut (w zależności od grubości szparagów), odcedzić i schłodzić zimną wodą.

Sos: Żółtka umieścić w misce nad kąpielą wodną, dodać sól i pieprz oraz sok z cytryny, mieszać trzepaczką i stopniowo dodawać świeżo roztopione masło, na koniec w ciepłym sosie rozprowadzić pokrojone sery kremowe Cztery Sery Hochland. Na grzankach ułożyć połówki plasterków sera kremowego w plastra Gouda Hochland, szparagi i polać sosem. Podawać od razu. Smacznego!