Pyszny smak, kremowa konsystencja, najwyższej jakości mleko i naturalne dodatki - sery Hochland towarzyszą nam już od 3 dekad! Firma Hochland w tym roku świętuje 30-lecie obecności w Polsce. Po sery Hochland najczęściej sięgamy na kanapki, ale doskonale sprawdzają się także jako składnik sosu czy zupy oraz jako dodatek do dań wytrawnych i na słodko. Wszystkie sery marki Hochland mają nowe atrakcyjne opakowania, które pozwalają jeszcze łatwiej odnaleźć je na sklepowej półce!
Składniki:
- bagietka wiejska
- pęczek zielonych szparagów
- sól
- Ser kremowy w plastrach Gouda Hochland
Sos:
- 4 żółtka
- łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 130 g masła
- 2 trójkąty sera kremowego Ser Kremowy Kwartett Hochland w krążku
Przygotowanie:
Bagietkę pokroić na kromki, ciąć po przekątnej, aby miały większą powierzchnię. Podpiec w piekarniku do zrumienienia. Szparagi oczyścić i wrzucić do osolonego wrzątku, zdjąć od razu z ognia, przykryć i odstawić na ok. 5-10 minut (w zależności od grubości szparagów), odcedzić i schłodzić zimną wodą.
Sos: Żółtka umieścić w misce nad kąpielą wodną, dodać sól i pieprz oraz sok z cytryny, mieszać trzepaczką i stopniowo dodawać świeżo roztopione masło, na koniec w ciepłym sosie rozprowadzić pokrojone sery kremowe Cztery Sery Hochland. Na grzankach ułożyć połówki plasterków sera kremowego w plastra Gouda Hochland, szparagi i polać sosem. Podawać od razu. Smacznego!