Walentynki zbliżają się już wielkimi krokami. Jeśli nie masz pomysłu jak okazać uczucia swoim najbliższym możesz to zrobić serwując romantyczną kolację niczym z 5-gwiazdkowej restauracji we własnym zaciszu domowym. Jak to zrobić? Z pomocą przychodzą urządzenia do zabudowy marki Haier wraz z aplikacją hOn.

Haier zadbał o to, by każdy użytkownik bez względu na stopień umiejętności kulinarnych mógł samodzielnie stworzyć dania niczym z pięciogwiazdkowej restauracji. Wykorzystanie najnowszych technologii opartych na sztucznej inteligencji gwarantuje unikalne przeżycia kulinarne. Dzięki piekarnikom Haier będziesz gotować jak prawdziwy szef kuchni z technologiami Cook With Me. Panel dotykowy z książką kucharską, funkcja pary, termosonda, aplikacja do zdalnego sterowania, czy zaawansowane systemy samooczyszczenia - to tylko przykłady praktycznych rozwiązań, które ułatwią Ci gotowanie i skrócą czas spędzony w kuchni, tak byś mógł się cieszyć wspólnymi chwilami z najbliższą osobą. Do szybkiego podgrzania dania możesz użyć płyty indukcyjnej. Dzięki nowoczesnym technologiom dobór idealnej temperatury będzie niezwykle prosty i intuicyjny.

Jeśli nie masz pomysłu jak zachwycić ukochaną osobę, wybierz dania z aplikacji hOn umożliwiającą dostęp do ponad 350 unikatowych przepisów najlepszych kucharzy. Możesz określić poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania, okazję na którą chcesz przygotować posiłek lub rodzaj diety (np. wegetariańska, bezglutenowa, bez laktozy). Następnie aplikacja krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania potrawy. Jeśli masz swoje ulubione przepisy, w funkcji U-Create możesz je dopisać, by zawsze mieć je w zasięgu ręki. Wszystko po to, by zapewnić mistrzowskie rezultaty twoich własnych kuchennych rewolucji.

Skorzystaj z przepisu Haier i traf przez żołądek do serca swojej ukochanej osoby.

Zapiekane ostrygi z ogórkiem i pikantnym octem jabłkowym

Przystawka (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut)

Składniki:

Ostrygi - 100g
Ogórki - 100g
Ocet miodowy - 50ml
Tabasco - do smaku
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - do smaku
Sól - do smaku

Krok po kroku:

  1. Otworzyć ostrygi i umieścić je na blasze do pieczenia.
  2. Obrać ogórek i mandoliną pokroić na cienkie plasterki.
  3. Doprawić ostrygi kilkoma kroplami tabasco i octem jabłkowym.
  4. Ułożyć plastry ogórka na ostrygach.
  5. Rozgrzać piekarnik do 170stopni z włączoną funkcją Rybia i piec przez 15 minut, a następnie zmienić na 170 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 5 minut. 

Kaczka w brzoskwiniach z rodzynkami

Pierwsze danie (poziom trudności: niski, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

Pierś z kaczki - 300g
Brzoskwinie - 150 g
Wino białe - 100 ml
Rodzynki - 40g
Papryka - do smaku
Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia - do smaku
Sól - do smaku

Krok po kroku:

  1. Namoczyć rodzynki w niewielkiej ilości wody.
  2. Umyć brzoskwinie i pokroić na kawałki.
  3. Przełożyć pierś z kaczki z brzoskwiniami odsączonymi rodzynkami i wszystkimi składnikami w naczyniu żaroodpornym.
  4. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 40 minut.
  5. Podawać z powstałym sosem własnym i świeżym olejem.

Gnocchi z fioletowych ziemniaków z nutą papryki

Drugie danie (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 30minut)

Składniki:

Gnocchi z fioletowych ziemniaków - 250g
Świeża śmietana - 150g
Parmezan tarty - 60g
Pieczone papryki - 80g
Gałka Muszkatołowa - do smaku
Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia - do smaku
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Krok po kroku:

  1. Zblendować pieczoną paprykę z solą i pieprzem.
  2. Dodać do śmietany gałkę muszkatołową, sól, pieprz i trochę parmezanu.
  3. Kokilki do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć na blasze do pieczenia.
  4. Wypełnić kokilki fioletowymi gnocchi na przemian ze śmietaną polaną sosoem paprykowym.
  5. Na koniec posypać startym parmezanem.
  6. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 20 minut a następnie zmieć na 180 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 10 minut. 

Więcej informacji: www.haier-europe.com