Kevin Bona postawił na imponującą mieszankę stylów, która łączy ponadczasową architekturę budynku z nowoczesną wrażliwością, w wyniku czego powstało szykowne wnętrze przywołujące na myśl relaksujące, paryskie bistro.

Naturalne barwy w belgijskiej restauracji

La Petite Épicerie ze wszystkich stron otacza bujny ogród. Środek restauracji zdobią bogato żyłkowane marmurowe stoły, antyczne meble i lampy firmy Vibia. W otwartej jadalni uwagę przykuwa lampa wisząca LED Palma autorstwa Antoniego Aroli.

Projektant zainspirował się dawnymi wiszącymi ogrodami. Dwa świecące półkola wykonane z dmuchanego ręcznie szkła opalowego, połączone aluminiowym pierścieniem, pochłaniają roślinność pojawiającą się po bokach i naturalnie łączą się z zielono-szarym odcieniem ścian.

Pozioma wersja Palma, która została osadzona w suficie po obu stronach pomieszczenia, jest idealnym oświetleniem stołów, a duże lustro ścienne podkreśla ciepły blask otaczającego światła.

Całość została zaprojektowana w nurcie biophilic design. Kolorystyka wnętrza bazuje na naturalnych barwach ziemi, a głównymi materiałami wykorzystanymi w projekcie są drewno i kamień. Aż chciałoby się tam być!