W stwierdzeniu: KRUPS to barista w Twoim domu nie ma żadnej przesady. Innowacyjne myślenie marki pozwoliło stworzyć ekspresy, które sztukę parzenia kawy opanowały do perfekcji. Wszystkie cechy najlepszego baristy zastąpiły zaawansowane technologie gwarantujące, że Twoja perfekcyjna kawa pozostanie perfekcyjna filiżanka po filiżance, dzień po dniu. Dodatkowo, również w ramach dbałości o niezmiennie dobry smak kawy, ale i o Twoją wygodę, ekspresy posiadają prosty system czyszczenia.

Kim jest barista doskonały KRUPS? To kwestia WNĘTRZA.

Technologia KRUPS BARISTA-INSIDE

To właśnie ona gwarantuje niepowtarzalne doświadczenie picia kawy o doskonałym smaku, aromacie i temperaturze. Marka stworzyła technologię, korzystając z doświadczenia najlepszych baristów, dzięki czemu ekspresy KRUPS wydobywają z kawy pełnię smaku już od momentu mielenia, dalej precyzyjne ją ubijając i zaparzając.

Fundamentalne znaczenie ma w tym wypadku połączenie trzech elementów: najwyższej jakości młynka, opatentowanego Systemu Thermoblock oraz, również opatentowanego, czujnika grubości krążka kawowego.

Młynek w ekspresach KRUPS to młynek tej samej jakości, jakie powszechnie wykorzystuje się w kawiarniach i restauracjach: szwajcarski stalowy żarnowy. Jego supermoc to ogromna precyzja mielenia ziaren kawy, która pozwala wydobyć z nich esencję doskonałego smaku.

System Thermoblock tworzony jest przez unikalną jednostkę parzenia zintegrowaną z hydraulicznym układem. To innowacyjne połączenie gwarantuje nie tylko idealną temperaturę kawy od pierwszej filiżanki, ale też jej perfekcyjne ubicie - z siłą 30 kg, czyli aż dwóch profesjonalnych baristów!

Z kolei dzięki czujnikowi grubości krążka kawowego ekspresy KRUPS z doskonałą precyzją dostosowują ilość kawy potrzebnej do przyrządzenia dokładnie takiej, jaką lubisz.

Technologia autoczyszczenia 

To ona, obok technologii KRUPS BARISTA-INSIDE, odpowiada za najlepszy smak kawy każdego dnia, dzięki najwyższej dbałości o higienę jej przygotowywania. A wszystko to z myślą o Twoim maksymalnym komforcie, oszczędności czasu i energii.

Konserwacja ekspresów KRUPS jest wyjątkowo łatwa i intuicyjna. Informują one użytkownika o konieczności czyszczenia – uruchomienia automatycznej funkcji czyszczenia tabletką, odkamieniania czy płukania dyszy - więc nie musimy się obawiać, ze czegokolwiek nie dopilnujemy. Czyszczenie ekspresów KRUPS dedykowaną tabletką to w pełni automatyczny proces, który zajmuje zaledwie 15 minut.

Codzienne ręczne czyszczenie ekspresów, które zapewnia niezmiennie dobry smak kawy, czyli przemywania tacki ociekowej i pojemnika na fusy, jest również maksymalnie proste i wygodne, m.in. dzięki łatwemu dostępowi do wszystkich elementów ekspresów. KRUPS nie zapomniał też o fanach mlecznych napojów kawowych - czyszczenie systemu spieniania mleka to  kwestia odłączenia kilku łatwo rozkładanych elementów dyszy spieniającej i ich przepłukania pod bieżącą wodą.

Certyfikat TÜV

KRUPS nie tylko obiecuje, ale i udowadnia. Nie musimy wierzyć marce na słowo, możemy mieć pewność -bezpieczeństwo mikrobiologiczne ekspresów KRUPS oraz łatwość i skuteczność ich konserwacji zostały potwierdzone certyfikatem przez niezależny organ, jednego z czołowych dostawców usług testowych na świecie -niemiecki związek inspekcji technicznej TÜV Rheinland

Mówiąc obrazowo: skoro doskonały smak kawy przygotowanej w ekspresach KRUPS to kwestia WNĘTRZA, możemy być pewni, że to WNĘTRZE przez cały czas działa dokładnie tak, jak powinno.

Pozostaje zatem bezstresowe delektowanie się doskonałą kawą, przygotowaną przez najlepszego KRUPSowego baristę. Być może nie wszystkie marzenia się spełniają, ale niektóre tak.

Więcej informacji na: www.krups.com.pl