Pieczenie z wykorzystaniem pary to sekretny sposób szefów kuchni, aby potrawy były bardziej soczyste i miały głębszy smak. Electrolux CombiSteam Pro to innowacyjny piekarnik parowy, który kulinarnym amatorom pozwoli gotować jak profesjonaliści.
Electrolux od prawie stu lat współpracuje z szefami kuchni najlepszych restauracji, dostarczając im profesjonalny sprzęt kuchenny. Dzięki temu doświadczeniu z powodzeniem przenosi profesjonalne funkcje i rozwiązania do sprzętów domowych. Tak właśnie powstał najbardziej innowacyjny piekarnik parowy CombiSteam Pro.
Unikalny system FullTaste SteamSystem automatycznie dobiera odpowiednią ilość pary do danego dania, tak jak ma to miejsce w profesjonalnych urządzeniach. Innowacyjny czujnik wilgotności dobiera właściwą dla danej potrawy wilgotność, temperaturę i czas pieczenia.
W piekarniku CombiSteam Pro można nie tylko piec z udziałem pary w różnych proporcjach, lecz także gotować na parze oraz metodą SousVide, która polega na delikatnym, powolnym gotowaniu w ściśle określonej temperaturze produktów zapakowanych próżniowo. Jest to sposób, który stosują najlepsi zawodowi kucharze, by osiągać wyjątkowo intensywny i wyrazisty smak potraw.
Pomimo tak zaawansowanych funkcji, obsługa piekarnika parowego CombiSteam Pro jest łatwa i intuicyjna. Elegancki, kolorowy wyświetlacz TFT i podświetlane przyciski dają szybki dostęp do najważniejszych programów. Poza tym użytkownik ma do dyspozycji 220 gotowych przepisów, które dostarczą inspiracji i pomogą przyrządzić doskonałe potrawy.
Równomierne wypieczenie potraw bez względu na to, na którym poziomie ją umieścimy, w nowym piekarniku Electrolux zapewnia duży wentylator i ulepszony systemem obiegu powietrza UltraFunPlus. Termosonda zasygnalizuje, że potrawa także w środku osiągnęła pożądaną temperaturę. Nie trzeba tego sprawdzać podczas pieczenia.
Aby używanie piekarnika parowego CombiSteam Pro było naprawdę wygodne, ma on teleskopowe prowadnice, wyjmowany pojemnik na wodę, aby można było go wygodnie napełnić pod kranem, oraz funkcję czyszczenia parowego.
Piekarnik parowy Electrolux CombiSteam Pro EOB9956VAX - funkcje i parametry:
- funkcja piekarnika parowego,
- kolorowy wyświetlacz TFT,
- wielojęzyczne menu,
- automatyczne programy wagowe,
- funkcja pamięci - możliwość zapisania często używanych ustawień,
- 25 trybów ogrzewania,
- 205 programów,
- 80 standardowych przepisów,
- funkcja SousVide,
- 3 poziomy pieczenia z zastosowaniem pary: gotowanie na parze (100%), pieczenie z udziałem pary (25%), pieczenie z udziałem pary (50%),
- termosonda,
- duży wentylatorem i nowy system obiegu powietrza (UltraFanPlus),
- delikatne domykanie drzwi (Velvet Closing)
- chłodny front,
- funkcja podgrzewania i utrzymywania ciepła.
Cena piekarnika parowego CombiSteam Pro EOB9956VAX to 6999 zł.
źródło i zdjęcia: Electrolux